lauantai 21. maaliskuuta 2015

Viikonloppuja

Viikonloppuna ei tehdä toimistohommia, joten ensimmäinen vapaa viikonloppu koitti viime viikolla. Intialaiset kaverit veivät minut ja Johannan (saksalainen huonekaverini) Vrindavaniin ja Agraan. Matka oli tarkoitus aloittaa aamuviideltä, jolloin auton piti startata Delhistä. Tunnolliset eurooppalaiset odottelivat ajoissa, minä silloin Greater Noidassa ja Johanna Delhissä. No, jokin kesti ja kesti, ja nousin autoon hieman ennen kahdeksaa. Vieressäni istui vanhempi rouva, joka paljastui kaverimme äidiksi. Ahaa, äitikin tulee siis mukaan, selvä. Eipä siinä mitään. Selvisi myös, että palaamme vasta seuraavana päivänä Delhiin. Kiva, että joku kertoi meillekin =D. Täällä tuntuu yleisesti toimivan asiat niin, että kaikkea pitää osata kysyä. No, Greater Noidasta matka jatkui kohti etelää vauhdikkaasti pitkin moottoritietä. Toisten autojen ohittaminen tapahtuu tyyliin "missä ja milloin vain". Penkissä pysyminen oli välillä hankalaa, mutta siihenkin tottui. Äidillä oli meille kovastikin asiaa, mutta yhteistä kieltä ei tietenkään ollut. Oletettavasti hän myös toisteli ja elehti samoja asioita moneen kertaan, koska tiesi ettemme ymmärrä. Se ei silti auttanut ymmärtämään läheskään kaikkea. Hymyilimme ja nyökyttelimme ja loppumatkasta kasvolihakset oli jumissa. 

 Vrindavanin pienillä teille kulkeminen ei sitten ollutkaan enää niin joutuisaa.


Vrindavan on hinduille pyhä paikka, sillä Krishnan uskotaan syntyneen ja kasvaneen siellä. Temppeleitä on paljon, ja kiersimmekin niitä aamusta iltaan. Erittäin uskonnollinen äiti viipyi ison tovin monissa niistä. Väriä ja jumalia oli sen verran että vähemmästäkin olisi mennyt sekaisin. Lisäksi ihmisten määrä ja väkijoukossa puikkelehtiminen otti välillä koville. Äiti pyöri ketterästi jokaisen kolkan ja kehotti minua ottamaan kuvia milloin mistäkin. Illan viimeisen temppelin kohdalla piti jo todeta, ettei jaksa mennä sisälle asti. 







 Temppeleissä kuljetaan paljain jaloin.

Seurueemme.

Kaikennäköistä pyörykkää ja palleroa, uppopaistettuna tottakai.



Pientä evästä (astia on tehty puun lehdestä!)



Seuraavana päivänä matka jatkui Agraan, jossa Taj Mahal sijaitsee. Ilma oli sateinen ja pilvinen, mutta siltikin käymisen arvoinen paikka :-) 





Yksityiskohtia.


Tämän jälkeen suuntasimme takaisin Delhiin. Matkaa oli vajaa 200 km, mutta siihen taisi mennä lähemmäs neljä tuntia. Menijöitä oli muutama muukin, ja liikenteen seassa menevät lehmät menevät omaa tahtiaan...


Tänä viikonloppuna on katsastettu katoltamme hämärästi näkyvä lotustemppeli. Lisäksi eksyimme tori-alueelle, joka oli selkeästi varakkaammille paikallisille ja ulkomaalaisille. Hinta-taso oli moninkertainen ja paikalta löytyi myös tuttuja kauppoja kuten The Body Shop. Mitä tahansa ruokaa länsimaalaisella on ikävä niin sitä löytyi täältä. Huomenna on tarkoitus suunnata ainakin vanhaan Delhiin ja "mauste-markkinoille"! Mainittakoon että hyvin tarkenee, lämpötila huitelee reilussa kolmessakymmenessä!

 Lotus.

Gandhi Smriti. Paikka missä Gandhi vietti viimeiset päivänsä.






4 kommenttia:

  1. Kiva kun jaksat laittaa myös kuvia, näyttää huikealle :)
    Tsemppiä uusiin koitoksiin! Ja täällä sataa parasta aikaa lunta...

    VastaaPoista
  2. Kiitos=) Jep, näin kuulin että lunta tulee...josko se kesä kuitenkin tulis ennemmin tai myöhemmin...

    VastaaPoista
  3. Alkoi naurattaa, kun kerroit,että "Täällä tuntuu yleisesti toimivan asiat niin, että kaikkea pitää osata kysyä."...minun äitini on sellainen, että häneltä pitää kysyä KAIKKI yksityiskohtaisesti, mikäli haluaa tietää jotain..Eli jos haluaa tietää terveydentilasta, niin pitää kysyä näin "Onko ollut päänsrkyä?" ja "Onko ollut selkäkipuja?" ja "Onko närästänyt?" Sillä jos en kysy noin, niin hän ei niistä itse kerro :D

    Pyörykät varmaan olivat maistuvia?

    Ja lehdistä tehty lautanen! Tekevätkö paikalliset niitä käsipelillä, vai tehdäänkö ne isommissa yksiköissä- tehtaissa? Poltetaanko lautaset käytön jälkeen vai onko muuta hyötykäyttöä?

    Tuo temppeli, missä otitte kuvan seurueestanne, on kyllä Kaunis!
    Taj Mahal- ihana, tarunomainen paikka!

    The Body Shop Intiassa <3! Tosi hauska nähdä länsimaalainen eläinkokeettoman kosmetiikan kauppa siellä- ja sehän sopii, kun Intia on kieltänyt kaikki kosmetiikan eläinkokeet <3!

    Gandhi<3! Huippua!

    Ihan pakko laittaa tämä:
    "“Kansakunnan suuruus ja moraalinen kehitystaso voidaan päätellä siitä, miten se kohtelee eläimiään.”

    Mohandas K. (Mahatma) Gandhi (1869-1948),
    Intian itsenäisyysliikkeen johtaja
    (kirjasta Eläinten oikeudet, Catherine Grant)

    Voi hyvin siellä maailman toisella puolella <3!

    VastaaPoista