perjantai 8. toukokuuta 2015

Kuka pelkää pimeää?

Intialaiset naiset on opetettu pelkäämään pimeää. Silloin naiset ryöstetään, raiskataan ja pahoinpidellään. Naisista jokunen osa ei taida liikkua ulkona yksin tai edes seurassa illalla puoli seitsemän jälkeen, eli silloin kun aurinko laskee. Vaikka eihän se pimeä itsessään ketään taida ryöstää. Toki se voi lisätä riskiä, mutta niin voi moni muukin asia, kuten vaikka idiotismi. 

Intiassa tapahtuu paljon kaikenlaista, myös niitä ikäviä asioita. Täällä on paljon populaa, joten niin hyvässä kuin pahassa, sattumuksiakin on enemmän. Intian kaltaisella maalla on omat ongelmansa, mitkä kärjistyvät ihmisten toimintaan. Köyhyys ajaa tekemään erinäisiä asioita, koska ihminen haluaa selvitä hengissä. Jos syntyy tai joutuu kadulle, sielläpä sitten todennäköisesti loppuelämäsi olet. Ei täällä ole ilmaista koulutusta, terveydenhuoltoa tai sosiaaliavustusta. Niin ikään seksuaalikasvatusta ei tarjoa kukaan ja vain naimisissa olevat saavat saada lapsia. Abortti on laiton, ellei sikiö vaaranna äidin terveyttä ja keskeytys pitää siitä syystä tehdä. Naisen asema on muutenkin mitä on.

Silti jokaiselle naiselle ei kuitenkaan tapahdu jotain ikävää, kun hän astuu ovesta ulos. Ei jokaisesta naisesta tule automaattisesti uhri pimeän tullessa. Jokaiselle ulkomaalaisellekaan ei satu jotain. Kaikki intialaiset eivät ole pahoja ja vaarallisia. Edes kaikki miehet eivät ole vaarallisia (ajatella). Pelkoa lietsotaan kuitenkin koko ajan. Niin paljon, että siitä on tullut rasittavaa. Toki vaarat pitää tiedostaa, ja Intiassa liikkuvan naisen tulee noudattaa varovaisuutta ehkä enemmän kuin jossain muualla. Silti joku järki käteen. Puolialasti ei kannata liikkua, rahoja ei tarvitse esitellä ja epäilyttävän näköisiä kujia kannattaa välttää. 

Henkilökohtaisesti en ole itse kokenut tai nähnyt kaksi kuukautta maassa olleena yhtään uhkaavaa tilannetta. Kuljen seurassa mutta myös yksin. Myös pimeällä jonkun verran. Toistaiseksi pimeä on ollut ystävällinen. Itsestään selvää on se, että noudatan varovaisuutta ja tervettä järkeä koko ajan. Tiedostan, että minullekin voi sattua jotain, niin kuin kenelle tahansa. Jos haluaa olla täysin turvassa, kannattaa tietysti jäädä kotiin. Tai no, siinäkin on omat vaaransa, asut sitten Intiassa tai Suomessa. 

Intiassa liikkuvalle suosittelen kuitenkin järjen käyttöä ja varovaisuutta jatkuvan pelkäämisen sijaan.

P.S. Pimeällä Intiakin voi olla hiljainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti