keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Udayan Care

En ole vielä tainnut kirjoittaa koko järjestöstä, joten teen sen nyt. 

Ensinnäkin, Intiassa on noin 20 miljoonaa orpoa. Tämä on "vain" 4% Intian kokonaislapsimäärästä, mutta silti aivan käsittämätön luku. Populaa koko maassa on tällä hetkellä 1,28 miljardia, mikä tekee siitä toiseksi asutuimman heti Kiinan jälkeen.

Udayan Care on Intiassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii heikompiosaisten lasten, nuorten ja naisten kanssa. Päätoimisto on New Delhissä, mutta toimintaa löytyy eri puolilta Intiaa yhteensä 13:sta eri kaupungista. Järjestö toimii täysin lahjoitusten varassa, ja kuka tahansa voi toimia lahjoittajana. Jotkin yritykset ovat toimineet lahjoittajina säännöllisesti.

Järjestön on perustanut vuonna 1994 lääkäri Kiran Modi. Hän laittoi pystyyn ensimmäisen Kodin hylätyille ja orvoiksi jääneille lapsille. Myöhemmin järjestön kasvaessa ja toiminnan laajentuessa, orpokotien lisäksi on tullut muutakin toimintaa. Erilaisilla projekteilla tuetaan mm. lasten mielenterveystyötä, naisten korkeampaa koulutusta sekä lisätään heikompiosaisten työvalmiuksia eri yhteisöissä. Isosisko ja pikkusisko -toiminnassa on mukana vapaaehtoisia, jotka toimivat tukihenkilönä jollekin slummissa asuvalle lapselle tai nuorelle. Jälkihuolto-ohjelma tarjoaa tukea itsenäistyville, Kodeista pian pois muuttaville nuorille.

Orpokoteja, joista puhutaan yleensä Koteina (orpo nimitystä ei käytetä, sillä kyseiset Kodit ovat lapsen perhe) on tällä hetkellä 13. Kotien tarkoituksena on toimia kodinomaisena, turvallisena ja pitkäaikaisena kasvuympäristönä lapselle. Jokaisessa Kodissa on lapsia 10-15, poikkeuksena isompi yksikkö Greater Noidassa, jossa tilaa on enemmän. Lapset ovat iältään 6-18 vuotta ja pojat ja tytöt asuvat eri Kodeissa. Alle 6-vuotiaita lapsia ei ole, sillä uskotaan, että pienemmillä on vielä mahdollisuus päästä adoptoitavaksi.

Kodeissa asuvat ja työskentelevät elinikäiset vapaaehtoiset eli caregiverit. He ovat yleensä vanhempia naisia, joilla on järjestön tarjoama perehdytys tehtävään. Riippuen kodista, paikalla on myös kodinhoidollisissa töissä avustavia henkilöitä. Jokaisella Kodilla on oma sosiaalityöntekijä, joka on paikalla arkisin. Lisäksi Kodeilla on Mentor äidit tai isät, jotka ovat tavallisia aikuisia, jotka haluavat olla lasten ja nuorten tukena. Nämä mentorit vierailevat Kodeilla säännöllisesti.

Järjestössä toimii koulutettuja työntekijöitä ja paljon vapaaehtoisia erilaisissa tehtävissä. Ulkomailta otetaan mieluusti harjoittelijoita ja vapaaehtoisia mukaan järjestön toimintaan. 



Kaikki tiedot järjestöstä ja lisätietoja löytyy Udayan Caren kotisivulta: http://udayancare.org 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti